ASR Woekerpolis


Heeft u ook een Falcon Levensplan, Waerdye-polis, ABC Spaarplan of andere woekerpolis van ASR? Dan is het belangrijk dat u actie onderneemt. 

Vereniging start collectieve procedure

Vereniging Woekerpolis.nl heeft een week voor de aangekondigde beursgang ASR gedagvaard voor haar rol in de woekerpolisaffaire. Voor de vereniging, die onlangs de grens van honderdduizend leden passeerde, is dit de vierde collectieve procedure die zij start. Door ASR werden de afgelopen decennia circa 1,1 miljoen woekerpolissen verkocht, waarvan de producten Waerdye en het ABC Spaarplan de belangrijkste zijn. Door ASR werden op deze producten kosten ingehouden die contractueel niet met de klant overeengekomen waren. In offertes stonden misleidende rekenvoorbeelden, waarbij eindkapitalen werden voorgespiegeld die nooit gehaald konden worden. De gemiddelde schade wordt geraamd op € 4500,- per polis.

Compensatieregeling 2009
De compensatieregeling van ASR die in 2009 was gesloten, is ronduit slecht. De helft van de klanten kreeg in het geheel geen vergoeding. Voor de groep die wel iets keeg, bedraagt de gemiddelde vergoeding minder dan duizend euro. Dit staat in schril contrast met de schadevergoeding van ruim € 14.000,- die eerder door de rechter werd toegewezen. 

Wilt u ook uw werkelijke schade vergoed krijgen? Doe dan mee met de collectieve procedure.
  • Aanmelden is gratis en verplicht u tot niets.

  • U wordt op de hoogte gehouden van de actuele ontwikkelingen.

  • Wij werken op basis van no cure no pay: u betaalt alleen bij een resultaat.